Aditivi pentru industria alimentara


prima pagina »  produse »  aditivi pentru industria alimentara

   Aditivii alimentari sunt substanțe folosite de mult timp în prepararea alimentelor, chiar dacă astăzi unii dintre vechii aditivi nu mai intră în această categorie. Astfel, salpetrul sau apa sărată de mare erau utilizate în mod curent în prevenirea alterării cărnii.

   În ciuda a ceea ce cred mulți, aditivii nu sunt o invenție a lumii moderne, doar că în ultimii ani, pe măsură ce s-au modificat cerințele pieții, utilizarea lor a fost extinsă iar numărul de aditivi permiși a crescut.

   Consumatorul modern dorește produse din ce în ce mai atrăgătoare organoleptic (aromate, foarte dulci sau sărate, intens colorate, etc) și vrea ca termenul lor de valabilitate să fie lung. În același timp și pentru segmentul de producție și desfacere este mai rentabil să se dispună de produse alimentare cu o “viață pe raft” cât mai lungă cu putință. Acest context a dus la folosirea pe scară largă a aditivilor și, de aici, la necesitatea legiferării utilizării lor astfel încât să fie asigurată siguranța pentru consumatori.

 

   Va oferim o gama foarte larga de aditivi alimentari:

   - Acidulanți;

   - Aminoacizi;

   - Antiaglomeranți;

   - Antispumanți;

   - Antioxidanți;

   - Aromatizanții;

   - Stabilizatori de culoare;

   - Pulbere de fructe;

   - Legume deshidratate;

   - Emulgatorii;

   - Potențiatori de aromă;

   - Umectanți;

   - Hidrocoloizi;

   - Fosfați;

   - Probioticele;

   - Proteine;

   - Seminte;

   - Sechestranți;

   - Stabilizatori;

   - Îndulcitori;

   - Agenţi de texturare;

   - Vitamine;


Aditivi pentru industria alimentara