Squapure


prima pagina »  produse »  emolienti »  emolienti produse

Squapure (Squalen natural)

Squalen-ul este o componentă majoră a barierei hidrolipidice de la nivelul pielii, precum sebumul uman.

Squalen-ul este un triterpenoid chimic 2,6,10,15,19,23 - Hexamethyltetracosa - [2,6,10,15,19,23] - hexane.

Cele șase legături duble sunt toate trans-cofigurate. Molecula este compusă din șase unități de izopren. Squalen-ul este de asemena cunoscut și sub numele de Spinacene.

Squalen-ul joacă un rol dominant în biosinteza de steroli.

A fost descoperit in 1906 de catre un chimist japonez Mitsumaru Tsujimoto.

Squalen-ul este larg găsit în natură, în surse precum uleiul de măsline și uleiul din germeni de grâu. Cu toate acestea cea mai mare concentrație de Squalen este extrasă din ficatul rechinilor de adâncime mare.

Corpul uman conține, de asemena între 5 și 8% din această substanță în sebum, care ajută la păstrarea umidității pielii, și previne deshidratarea. Squalen-ul se regasește de asemenea în mai multe organe umane, printre care și ficatul.

Squalen-ul insuficient secretat in sebum, poate determina îmbătrânirea și uscarea pielii.

A fost demonstrat că Squalen-ul ajută la vindecarea rănilor, îmbunătățește sistemul imunitar și intărește rezistența impotriva cancerului.

Acțiune împotriva ulcerului

Squalenu-ul este un fel de terpene, care a arătat o funcție de vindecare excelentă și acțiune preventivă împotriva ulcerului. Totul a fost demonstrat în cadrul unui experiment, cand s-a realizat administarea orală unui cobai. De asemenea, s-a observat că Squalenul nu prezintă niciun efect dăunător după administrare.

Acțiune împotriva cancerului

Există trei rapoarte succesive, la societățile științifice internaționale, în ultimii ani, în ceea ce privește acțiunea împotriva cancerului la Squalen.

a) Al 4-lea Simpozion International de Descoperire si Prevenire a Cancerului ( 26 Iulie - 1 August 1970 la Londra). Dr. T. IKEGAWA membru al Institutului Național al Centrului de Cancer, a raportat faptul că puritatea mare a Squalen-ului, ajută la reducera cancerului din țesut, prelungeste durata de viață a acestuia, și previne implantarea.

b) A 4-a Conferință Mondială de Tratament prin Criochirurgie (17-20 Septembrie, 1980, San Remo) În ședința cu tema imunității, Dr.T.Okuma și colaboratori ai (Institutului de Cancer al Spitalului General din Hokusin) au stabilit că în cursul tratamentului de cancer, unde criochirurgia a fost utilizată împreună cu Squalen, s-a obținut o eficacitate excelentă de tratament prin întărirea imunității congelate.


vezi precendent:
Sophiderm