Maltitolul este unul dintre edulcoranţii de sinteză care au fost recomandaţi ca fiind GRAS (Generally Recognised as Safe - acceptat in mod general ca fiind sigur pentru consum) din partea mai multor foruri de specialitate. 
Maltitolul (E 965) este un edulcorant care face parte din familia indulcitorilor cunoscuţi ca polioli, obţinut prin hidrogenarea maltozei rezultate din amidon. Formula sa chimică este C12H24O11
UTILIZARE: se foloseşte la prepararea ciocolatei, pentru prăjiturile dietetice şi pentru fructele uscate, dar ca şi inlocuitor al zahărului. Maltitolul este cu 90% mai dulce decăt zahărul, lăsănd un gust plăcut in gură, motiv pentru care poate fi folosit şi singur, fără a fi combinat cu alţi indulcitori. Maltitolul este preferat de cei din industria alimentară pentru că are o remarcabilă stabilitate termică şi chimică. Maltitolul nu reacţionează ca aminoacizi şi nu dă reacţii Maillard. Maltitolul nu este numai un substituit al zahărului, dar inlocuieşte şi grăsimile, intrucăt oferă o textură cremoasă produselor alimentare.

Maltitol

vezi precendent:
Eritritol
vezi urmator:
Xilitol