Phytosqualan


prima pagina »  produse »  emolienti »  emolienti produse

     Squalan

     Acest ulei limpede, are o afinitate naturală cu pielea, fiind una dintre componentele principale sbumului și ale filmului hidrolipidic.

     Este un produs polifuncțional ce are un coeficient de etalare bun, și de asemena are o buna absorbție prin piele. Acesta previne pierderea umidității pielii, și ajută la restabilirea supleții și flexibilității acesteia. O bază de neînlocuit pentru emulsii cosmetice de înaltă calitate datorită capacității sale de a face pielea moale și mătasoasă.

     Phytosqualan

     Phytosqualan are la bază derivat din plante obținut din fracția nesaponificabilă a uleiului de măsline, și produs la scară industrială.

     Prezentare

      Formula moleculară a squalan-ului este C30H62, cu o coformație stereochimică specifică. Din punct de vedere fizic, squalan-ul este un ulei transparent, incolor, fără miros complet stabil și, adaptat pentru preparatele cosmetice și farmaceutice. Interesul ridicat pentru squalan în produsele cosmetice se bazează în mod special pe compatibilitatea cu pielea, lipsa toxicității, nivelul foarte ridicat de stabilitate și senzația plăcută si catifelată care rămâne după aplicare.

     Ulei natural cu puritate ridicată

     Squalanu-ul se obține prin hidrogenarea squalene-ului natural. Producătorul a dezvoltat tehnici noi care asigură hidrogenarea exhaustivă. Tehnicile noi de purificare dezvoltate, asigură obtinerea unui produs complet sistematic de înaltă calitate. Este important de remarcat faptul că procesul de obținere a acestuia la scară industrială nu implică utilizarea solvenților.

     Emolient foarte sigur si activ, care reface bariera lipidică a pielii

     Din punct de vedere dermatologic, caracteristica cea mai importantă a squalan-ului este dată de calitatea excelentă a acestuia ca și emolient (agent de înmuiere). Bazându-se pe afinitatea sa naturală cu pielea, squalan-ul pătrunde cu ușurință, fără a lăsa o senzație grasă după aplicare, și conferă acesteia aspectul de piele moale și mătăsoasă. Aseastă afinitate provine din faptul că squalan-ul este principala hidrocarbură a lipidelor de suprafață, aproximativ 15%. Squalan-ul este sintetizat în principal de galndele sebacee. Squalan-ul este una din componentele cheie ale sebumului și al filmului hidrolipidic de la nivelul pielii, și este responsabil pentru integritatea și aspectul sănătos al suprafeței pielii. Stratul exterior al pielii constă dintr-un amestec complex de componente lipofile și hidrolipidice. Acesta acționează ca o barieră de permeabilitate care protejază împotriva invaziei de microorganisme precum și prevenirea pierderii de umiditate. De asemenea menține fexibilitatea și suplețea pielii.

     Când este utilizat pentru piele, squalan-ul se răspândește ușor și formează un film protector care limitează deshidratarea permițând în același timp îmbunătățirea respirației pielii. Având în vedere stabilitatea totala și lipsa reactivității chimice, produsul nu interferează cu alte componente active ale formulărilor unde este utilizat. Squalan-ul nu este metabolizat și este eliminat din organism, fără schimbari ale căilor naturale.

     Non-toxicitate totală

     Squalan-ul dispiune de inocuitate completă demonstrată numeroase studii toxicologice:

     - LD> 20 ml / kg;

     - Iritarea primară a pielii: non-iritant;

     - Iritarea primară a ochilor: non-iritant;

     După cum s-a menționat anterior, producatorul a dezvoltat un proces de fabricație a produsului la scară industrială care nu implică utilizarea solvenților.

     Aplicații 

     Fiind perfect compatibil cu uleiuri și substanțe lipofile, în general, squalan-ul poate emulsionat ușor, obținându-se asfel emulsii compacte care conferă un aspect lucios. Fiind complet stabil și rezistent la oxidare, produsul nu prezintă nicio poribiltate de râcezire. Datorită calității sale inerte, squalan-ul este un produs de interes pentru o gamă foarte largă de produse.

     În plus, din cauza punctului său de congelare scăzut (-38oC), squalan-ul este de interes pentru formulări în cazul în care este esențial ca produsul să își păstreze aspectul la temperaturi scăzute (produse pentru zonele cu climă rece, produse de protecție în timpul sporturilor de iarnă etc.). Squalan-ul constituie de asemena și un agent de pigment de dispersie (ruj, etc.).

 

 

 


vezi precendent:
Emarol N
vezi urmator:
Phytowax