Emulgatori


prima pagina »  produse »   »  emulgatori

   Emulgatori

   Emulgatorii sunt substanțe creatoare de emulsii.

   Emulsiile sunt preparate fluide cu o vâscozitate mai mare sau mai mică, dar care permit curgerea. Sunt constituite din două faze lichide nemiscibile: faza apoasă (hidrofilă) A și faza uleioasă (lipofilă) U.

   Deoarece un sistem format din 2 faze lichide nemiscibile este termodnamic instabil, pentru realizarea unei emulsii stabile și pentru a ușura dispersia fazei interne (discontinuă = lichidul dispersat) în cea externă (continuă = mediul de dispersie),  este necesară adăugarea celei de-a treia componente: emulgatorul.

   După tipul de emulsie pe care-l formează, emulgatorii se clasifică în:

   - Emulgatori de tip U/A (ulei în apă) sau O/W - în care uleiul este faza internă iar apa este faza externă;

   - Emulgatori de tip A/U(apă în ulei) sau W/O – în care apa este faza internă iar uleiul este faza externă;

   Emulgatorii trebuie să indeplinească o serie de condiții:

   - Să fie eficace în concentrații mici;

   - Să fie stabili în timp;

   - Să nu reacționeze cu substanțele cu care se amestecă;

   - Să favorizeze obținerea unei emulsii cu grad de disperise avansat, indiferent de tehnica de emulsionare aplicată;

   - Să nu confere emulsiei miros neplacut;

   - Sa fie economici;



Emulgatori O/W

Emulgatori O/W

DETALII
Emulgatori W/O

Emulgatori W/O

DETALII