- Active
- Aditivi pentru industria alimentara
- Arome alimentare
- Coloranti
- Compozitii de parfumare
- Conditionatori Cosmetici
- Conservanti
- Emolienti
- Emulgatori
- Filtre UV
- Indulcitori
- Indulcitori produse
- Siliconi
- Uleiuri si unturi vegetale, extracte
Eritritolul - este o substanță dulce, care se găsește în legume, fructe, obținut în cantități mari în timpul fermentației de cultură a plantelor, purificat și cristalizat pentru a se transforma în zahăr granulat utilizabil. Oferă aceeași îndulcire ca și zahărul.
Proprietăți:
• Indicele glicemic: 0!
• Practic fără calorii (doar 20kcal / 100g);
• Nu ridică nivelul de zahăr din sânge sau nivelul de insulină;
• Nu are gust rezidual, și nici efect laxativ, chiar și consumat în cantități mari;
• Noncariogen (nu favorizează formarea cariilor dentare);
• Rezistent la temperaturi înalte, se poate folosi la copt, prăjit și fiert.
vezi precendent:
SucraSTEVvezi urmator:
Maltitol