Sirop Agave


prima pagina »  produse »  indulcitori »  indulcitori produse

Siropul de Agave, este un îndulcitor natural obținut din agave, cu un indice glicemic mai mic decât al altor îndulcitori și cu un mare conținut de fructoză. În loc de zahăr, puteți adăuga sirop de agave are proprietăți nutritive reduse din cauza procesării. Are un gust bun și de aceea este preferat de cei acre vor să renunțe la zahăr dar nu tolerează gustul altor îndulcitori.

Siropul de agave (sau nectarul) conține aproximativ 90% fructoză, o formă naturală a zahărului ce se găsește în fructe. Fructoza nu are un impact puternic asupra nivelului de glucoză din sânge (glicemiei), așa cum se întâmplă cu zahărul din trestie de zahăr. Mai mult, datorită faptului că fructoza este mai dulce decât zahărul, avem nevoie de o cantitate mai mică în rețete. Datorită faptului că nu are un indice glicemic foarte mare în comparație cu alți îndulcitori naturali, siropul de agave poate înlocui mierea.

 


Sirop Agave

vezi precendent:
Xilitol
vezi urmator:
Rebaudozida A