Insapolive


prima pagina »  produse »  emolienti »  emolienti produse

     INSAPOLIVEUlei de măsline nesaponificabil

     Din categoria de produse naturale de interes pentru îngrijirea personală, fracția nesaponificabilă obținută din uleiuri vegetale este un punct culminant. Luând în considerare procentul nesaponificabil, proprietățile active și rezultatele pozitive obținute în dermatologie, producătorul și-a concentrat atenția pentru a dezvolta fracția nesaponificabilă din Ulei de Măsline.

     Fracția nesaponificabilă din uleiul de măsline este bogată în steroli, având o acțiune importantă asupra trofismului cutanat. În plus, studiile au demonstrat acțiunea pozitivă a produsului pe sclerodermas în timpul procesului de vindecare și creșterea colagenului din membrana bazală, în tratamentul artrozei. Acțiunea fracției nesaponificabile ajută și la activarea metabolismului din țesut. Fracția nesaponificabilă modifică distribuția constituenților macromoleculari cu niveluri crescute de constituenți solubili, prin urmare ajută la creșterea colagenului tânăr. O creștere considerabilă a nivelului de proteine acide, colagenaze tisulare și aminopeptidaze serice sunt de aemenea observate, determinând o scădere considerabilă a constituenților insolubili, în colagenul vechi al țesutului conjunctiv. Lipidele nesaponificabile, induc remodelarea țesutului conjunctiv.

     Alte studii au demonstrat eficacitatea fracției nesaponificabile utilizată în tratamentele pentru tenul uscat, îmbătrânit și sensibil printr-o creștere a ratei de hidratare a stratului cornos. De asemena, s-a demonstrat că produsul nu posedă doar acțiune de emulsionare sau de stabilizator de emulsie, având și proprietatea de bioactivare de tip estrogen dovedit prin analize biochimice.

     COMPOZIȚIA DE ULEI DE MĂSLINE NESAPONIFICABIL

     Uleiul de măsline este extras din pulpa fructului de măsline (Olea Europaea), care este cultivat pe scară largă în zona mediteraneană. Coținutul său de lipide nesaponificabile, variază între 0.6 și 1.5%. Extracția poate fi realizată prin concentrare sau prin distilare fracționată, fără a folosi produse chimice sau solvenți. INSAPOLIVE este aprobat ECOCERT.

     Compoziția a fost identificată și cuantificată prin cromatografie:

     - aproximativ 90% compoziție de hidrocarburi (C18-C20) majoritatea dintre ele nesaturate, componența principală este evidențiată de Squalene (76%).

     - fitosteroli (campesteroli și stigmasteroli).

     - alcooli alifatici (C22-C30).

     - alcooli tripeptidici (β-amirine-parqueol-cycloartenol).

     - caroteni (β-caroten) și tocoferoli (α-tocoferol și vitamina E).

     - restul sunt esterii și aldehidele de masă moleculară mai mare, într-un procent de aproximativ 1,5%.

     După mai multe teste s-a demonstrat inocuitatea produsului, acesta fiind non iritant, non comedogenic, non toxic. Fiind un produs natural, compoziția produsului poate varia în funcție de un anumit nivel cu uleiul de origine.

     PROPRIETĂȚI COSMETICE ȘI DERMATOLOGICE. APLICAȚII

     Fracția nesaponificabilă din uleiul de măsline trebuie considerată ca un ingredient activ și emolient în aplicațiile cosmetice. Este bine știut că Squalene (C30H50) este o componentă majoră a sebumului uman, și un precursor al colesterolului natural.

     Uleiul de măsline nesaponificabil, prezintă un excelent coeficient de etalare și o bună absorbție în piele. Acesta previne pierderea umidității și restabilește suplețea pielii.  Excelent ingredient activ vegetal, ideal pentru a fi folosit în formulări cosmetice cum ar fi emulsii, geluri, creme, lapte de corp, pentru următoarele tipuri de piele: uscată, sensibilă, îmbătrânită.

     Produsul prezintă de asemenea și activitate de fotoprotector. Din acest motiv, este foarte util în produsele pentru protecție a pielii expusă la soare (creme solare, uleiuri bronzante, etc.). Poate fi utilizat de asemena și în tratamentele după expunerea la soare (după plajă), în tratamentul eritemului, datorită proprietăților sale de calmare și regenerare a epiteliului. Insapolive, poate fi folosit poate fi folosit în prepararea produselor corporale, tip cremă de masaj, și cremă împotriva striațiilor de pe sân.

    Grație compoziției sale în alcooli tripeptidici, Insapolive are proprietăți de emulsionare și ajută la stabilizarea emulsiilor. 

     Poate fi folosit în produsele de îngrijire a părului, datorită proprietăților de moliciune pe care le poate avea în balsamurile de păr.

     Idela pentru a fi folsit și în preparatele pentru baie, deoarece are proprietăți uleioase superioare față de lanolină.

     În domeniul farmaceutic, utilizarea fracției nesaponificabile din ulei de măsline, a prezentat un rezultat optim în tratamentul pentru pielea iritată, datorită proprietăților sale de calmare, vindecare și datorită acțiunii sale de regenerare.

     Doza recomandată este cuprinsă între 2% și 10%.


vezi precendent:
Vegeline
vezi urmator:
Sophiderm